Nekaj modrega

Nekaj modrega
 

V biblijskih časih je modra (ne bela) obleka predstavljala čistost. Ženin in nevesta sta nosila moder pas na spodnjem delu poročne oprave (torej nekaj modrega). Grke povezujejo z belimi poročnimi oblekami. Uporabljali so bele halje, ki simbolizirajo mladost, veselje in čistost. Kljub vsemu pa bela poročna obleka ni bila vedno v modi. V srednjem veku pa je ponovno oživela belo poročno obleko Anne of Britanny leta 1499 kot simbol nedolžnosti. Danes pa je bela poročna obleka večna, ki pa se preliva v nežne pastelne odtenke. Tako bomo videli obleke v smetani barvi, barvi sivke, šampanjec barvi, kapučino barvi in podobmo.

Odtenki modre so precej raznovrstni. Prav vasaka nevesta lahko najde odtenek zase.

 

Poročna obleka v modrih odtenkih se vrača
Tara La Tour

 

Poročna obleka
Tara La Tour

 A nekaj modrega ostaja. Največkrat modro barvo omenimo pri poročni podvezici.

 

Srečna podvezica
ZapleTina

Podvezica izhaja iz antičnih običajev poroke. Podvezica je pomenila potrditev poroke. Priče so razkrile podvezico v znak potrditve, da se je poroka res zgodila. Sčasoma so ugotovili, da je to precejšen vdor v zasebnost, zato danes ženin sam, v dokaz poroke, vrže podvezico. To je eden najstarejših običajev na porokah.

 

 Sodobna nevesta bo iskala nekaj modrega tudi drugje. Mala modra lasnica, modri uhančki, nekaj modrega v poročni verižici...Modrina v kodrih nevestine frizure ali pa modra roža v leseh, ki bo prevzela vso pozornost. To bo odočitev samozavestne neveste, ki kliče po samozaveti in trendu. 

 

Nekaj modrega v poročnem nakitu
Modre kristalne rožice
ZapleTina
Za samozavestne neveste,
ki sledijo trendom

 Bodite iskrivi in sledite vašim željam po edinstvenosti. Modra barva na poroki se lahko skriva prav povsod. Nadenite si modre čevlje namesto klasičnih. Naj bo to iskriva odločitev obeh. 

 

Iskrivo

V ZapleTini smo pripravili tudi poročna vabila, ki vam bodo modro nit vaše poroke povlekla skozi celotno poroko in zaključila z darilci za vaše svate.

 

Poročna vabila ZapleTina
Bellisima
Poročni konfeti ZapleTina
Bellisima

Za vse ostalo pa se prepustite vaši domišljiji. Modro barvo lahko vklopite v vašo poroko z detajli ali pa je glavna barva vaše poroke...

 

Moder pogrinjek
Modra dekoracija na poročni mizi

  

Vaša košarica je prazna.

Izdelke lahko dodate s klikom na gumb "Dodaj v košarico", kateri se nahaja v
desnem traku na podstraneh, na katerih je prikazan posamezni izdelek.

Pred nadaljevanjem nakupa morate izbrati vsaj en izdelek.

0 Vaša košarica je prazna

Vaša košarica je prazna

« NAZAJ NA NOVICE