Splošni pogoji

E-trgovino na spletni strani www.zapletina.si izvaja podjetje ICO d.o.o., Pri bajerju 33a, 1234 Mengeš, PE Zapletina; info@zapletina.si; Podjetje je vpisano v register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani pod številko 1/29257/00, osnovni kapital 10.432,00 EUR. Podjetje je zavezanec za plačilo DDV (št. 69549583).


Splošno

Spletna trgovina podjetja PE Zapletina (ICO d.o.o.) deluje v skladu s splošnimi pogoji poslovanja.

Uporaba trgovine in nakup v njej pomeni strinjanje s temi pogoji. S klikom na gumb "Oddaj naročilo" potrjujete, da so vnešene količine in Vaši podatki pravilni, ter da ste seznanjeni s celotnim besedilom pogojev poslovanja.

Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Sklenjeno pogodbo hrani ponudnik (ICO d.o.o., PE Zapletina), kupcu pa je ob dobavi blaga priložen račun. Sklenjene pogodbe/računi se hranijo v skladu z zakonom in so kupcem dosegljive na sedežu podjetja v primeru posredovane zahteve (nekaj dni pred ogledom).

 

Pomoč in informacije

Za pomoč in dodatne informacije sta kupcu na voljo e-naslov: info@zapletina.si ali telefon: 031/70-33-44.

 

Ažurnost in točnost vsebin

Trudimo se zagotavljati ažurnost in točnost spletnih vsebin, hkrati pa si pridržujemo pravico do vsebinskih in drugih sprememb, tako do sprememb splošnih pogojev, kot tudi do sprememb v spletni trgovini.

Napake so možne in za njih ne prevzemamo nikakršne odgovornosti.

 

Postopek nakupa

Postopek nakupa je odvisen od izbire artikla.

 

Vabila

 

Zahvale

 

Konfeti

 

Sedežni red

 

Naprsni šopki

 

Poročni nakit in lepe stvari

 

Delo s košarico - Velja za vse artikle

 

Cene

Vse cene so navedene v evrih in vključujejo DDV (9,5% ali 22%).

Navedene cene že vsebujejo morebitne različne popuste, katere nudimo vsem kupcem v naši spletni trgovini. Cene veljajo le za nakup v spletni trgovini.

Pri nakupu veljajo cene v trenutku oddaje naročila. Rok veljavnosti cen je jasno označen na vrhu začetne strani v trgovini (http://www.zapletina.si/trgovina).


Plačilo

Za vse poročne tiskovine (ne velja za naprsne šopke), zahtevamo plačilo po predračunu, saj so vsi ti izdelki narejeni ročno in so vsi izdelki prilagojeni posamezni stranki.

Za ves poročni nakit, naprsne šopke in lepe stvari pa vso blago plačate po povzetju v primeru pošiljanja po pošti. Pri takšni vrsti plačila (plačilo po povzetju) se prištejejo še dodatni stroški in sicer provizija Pošte Slovenije, ki znaša 1,05 EUR za pakete v vrednosti do 98 EUR, pri paketih z vrednostjo od 98 EUR do 501 EUR je strošek provizije 1,07 % vrednosti paketa, nad vrednostjo paketa 501 EUR pa znaša provizija Pošte Slovenije 5,36 EUR.  Provizijo in odkupnino plačate tudi v primeru, če znesek nakupa presega 150 EUR, kjer je drugače poštnina brezplačna. To provizijo plačate direktno Pošti Slovenije.  

V primeru osebnega prevzema izdelke lahko plačate samo z gotovino. 

 

Vrednost vključuje ceno naročenih izdelkov (z DDV) in strošek dostave po ceniku dostavnega podjetja.


Pri naročilu v vrednosti nad 150,00 EUR strošek dostave krije podjetje ICO d.o.o., PE Zapletina.

Račun za pravne osebe

Pravne osebe morajo pri naročilu pod opombe navesti status pravne osebe, s podatki o sedežu podjetja in davčno številko.

 

Prejem naročila

Po oddaji vašega naročila, sprejema le-tega tudi potrdimo. V primeru, da v 24 urah od oddaje naročila ne prejmete potrditve naročila z naše strani, nas prosimo kontaktirajte. Kontaktne številke in elektronski naslov najdete v rubriki Kontakt.

 

Dostava in dostavni rok

Vse naročene artikle vam lahko pošljemo preko dostavne službe oz. jih lahko osebno prevzamete v našem showroom-u.

- Dostava artiklov

Vse naročene artikle vam bomo dostavili v skladu s pogoji, ki so napisani pri oddaji posameznega naročila (takojšne odpošiljanje, hitra izdelava, normalna izdelava).

V primeru takojšnega odpošiljanja (poročni nakit, lep stvari), si bomo prizadevali, da bo blago dostavljeno v roku 3 (treh) delovnih dni, vendar za časovni rok ne jamčimo.

V primeru hitre izdelave (poročne tiskovine), bomo blago poslali najkasneje v treh delovnih dneh potem, ko bo vaše naročilo potrjeno z vaše strani in bomo hkrati dobili plačilo za naročene izdelke.

V primeru normalne izdelave (poročne tiskovine), bomo blago poslali najkasneje v sedmih delovnih dneh potem, ko bo vaše naročilo potrjeno z vaše strani in bomo hkrati dobili plačilo za naročene izdelke.

Pri naročilih, katerih vrednost ne presega 150,00 EUR, zaračunamo tudi stroške dostave in sicer 4,80 EUR.

Za vse pošiljke velja, da dostava blaga meji na ozemlje Republike Slovenije.

Odprema blaga se izvaja vsak delovni dan od ponedeljka do petka.

Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo - v takem primeru bo blago odposlano naslednji delovni dan.

- Osebni prevzem

Vse artikle je možno prevzeti tudi v našem showroom-u. V tem primeru, se je potrebno po telefonu dogovoriti za dan in uro prevzema. V primeru osebnega prevzema, stroškov poštnine ne zaračunavamo.

 

Reklamacije, zamenjave, odpoved naročila in odstop od pogodbe

Vsako reklamacijo bomo reševali potrošniku v prid, v skladu s določili Zakona o varstvu potrošnikov.

Zaradi narave dela, ki zahteva personalizacijo izdelkov, ne moremo sprejeti vračila vseh izdelkov, tako da ne sprejemamo vračila za tiskovine (vabila, zahvale, konfeti, sedežni red). Za drugo blago velja, da ga v primeru, da Vam blago ne ustreza, ga lahko nepoškodovanega, v originalni nepoškodovani embalaži in s potrdilom o nakupu (račun) zamenjate v 8 (osmih) dneh od dneva prevzema blaga. V nasprotnem primeru reklamacije ne bomo upoštevali.

 

- Odpoved naročil tiskovin (vabil, zahval, konfetov in sedežnih redov):

Če z vašim nakupom, iz kateregakoli razloga utemeljeno niste zadovoljni, nas kontaktirajte v 30 dneh od prejema vašega naročila in poskusili bomo ponovno natisniti vaše naročilo.

Če se odločite, da boste preklicali vaše naročilo preden naši dizajnerji naredijo PDF verzijo tiskovine, vam bomo vrnili znesek nakupa, zmanjšan za 10€ stroškov obdelave naročila. Če se odločite, da boste preklicali vaše naročilo po tem, ko so naši designerji že naredili PDF verzijo tiskovine, vam bomo vrnili znesek nakupa, zmanjšan za stroške oblikovanja in obdelavo naročila v višini 25€. Ko enkrat potrdite PDF verzijo tiskovine, ni več mogoče preklicati ali spremeniti vašega naročila. Ker ne moremo vrniti zneska nakupa, vam bomo pomagali pri novem nakupu z popustom. Če je napaka na naši strani, bomo ponovno izvedli vaše naročilo, brez dodatnih stroškov za vas.

 

- Odpoved naročil naprsnih šopkov, poročnega nakita in lepih stvari:

V skladu s 43.č členom Zakona o varstvu potrošnikov ima potrošnik pravico, da v 15 dneh po prejetju blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Sporočilo mora biti pisno in poslano na naslov ICO d.o.o., Ljubljanska 33, 1241 Kamnik.
Nato mora to blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati podjetju v 15 dneh po sporočilu. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Varovanje osebnih podatkov

Vse podatke, ki jih boste vnesli pri naročanju, bomo uporabili le v namene trgovine in jih ne bomo shranjevali na našem spletnem strežniku.


Ostalo

Blagovne znamke in logotipi, prikazani v spletni trgovini, so zaščiteni s strani njihovih lastnikov. Vsaka uporaba le teh, brez pisnega dovoljenja lastnikov, ni dovoljena.

 

Kamnik, 1. 7. 2013