Cena za ljubezen

Mix & Mach zapestnice by ZapleTina
16. april, 2017
poročni-makeup.si
Rezervacija terminov za poročni makeup 2018 v teku
12. november, 2017

Takoj ko pomislim na poroko, se spomnim vse ljubezni, ki me je obdajala. Moj mož, moja družina, moji prijatelji. Vsi skupaj z enim namenom, da praznujemo ljubezen... In seveda tudi, da moje slavje ljubezni ni bilo prav poceni. Pravzaprav je bila poroka draga. Pa čeprav s takrat bodočim možem nisva pretiravala. No, ali pa se je tako zdelo le meni. Z zagotovostjo pa lahko rečem, da je bila to najdražja zabava mojega življenja. Pa je tako prav? Ali gremo pri poroki čez mejo? Koliko smo pripravljeni odšteti za poročni dan? Koliko smo pripravljeni dati za ljubezen? Je to cena, ki jo plačamo za ljubezen?

Mala deklica sanja o veliki, razkošni, pravljični poroki. Ampak zakaj? V zgodovini so bile bogate poroke pripisane višjemu sloju. Bogata poroka pa ni nujno pomenila slavje ljubezni! Saj veste kako je to šlo. Oče se je dogovoril, da odda svojo prelepo, mlado hčerko staremu, zagrenjenemu plemiču za veliko denarja. Poroka med dvema pa je pomenila veliko koristi predvsem za njuni družini. Mlada nevesta pa objokana in nesrečna. Romantična ljubezen je ostala na stranskem tiru saj je denar nadvladal.

Vse romantične duše se boste strinjale, da denar in razkošna poroka nima nič z večno ljubeznijo. Pa vendar mala deklica v vsaki izmed nas vsaj enkrat pomisli na pravljično poroko. In v naših časih je bilo kar nekaj pregrešno dragih porok. Ne daleč nazaj je ves svet spremljal kraljevo poroko princa Wiliama in Kate.

Kate in princ Wiliam sta za svoje slavje ljubezni odštela 34 miljonov dolarjev. Dobro si bomo rekli, saj gre za kraljevo poroko. Pa veste kaj sem si zapomnila na poroki Kate in Wiliama najbolj? Da sta kljub celemu pompu, ki ga zahteva kraljevi protokol ohranila nekaj svoje pristnosti. Prav zato sta nam oba prirasla k srcu. Dobili smo občutek, da jima je vseeno za ves blišč, ki je okoli njiju. Bila sta si najpomembnejša, le onedva in njuna ljubezen. Rada si mislim, da bo njuna ljubezen večna za vse čase in jima to tudi želim.

Poroke slavnih in bogatih pa so druga stvar. Zazdi se, da prav tekmujejo, katera poroka bo odmevnejša, dražja. Dobijo vse, kar želijo. Nobenih omejitev. Niti pri denarju. Takoj ko se v velikem blišču in soju žarometov poroka konča, že se začnejo ugibanja koliko časa bo ljubezen trajala.

Catherina Zeta-Jones in Michael Douglas sta leta 2005 za ljubezen odštela 1,5 milijona dolarjev.

Tom Cruise in Katie Holms sta leta 2006 za svojo ljubezen dala 2 milijona dolarjev.

Christina Aguilera in Jordan Bratman tudi okoli 2 milijona dolarjev.

Elizabeth Hurly in Arun Nayar pa 2, 5 milijonov dolarjev.

Paul McCartney in Heather Mills sta se poročila leta 2002 za kar 3 milijone dolarjev.

Številke gredo seveda v nebo. In tako pridemo do najdražje poroke vseh časov, ki pripada princesi Diani in princu Charlesu leta 1981 z vrtoglavih 66 milijonov dolarjev.

Koliko denarja je to, si sama težko predstavljam. Če to pretvorim v čevlje, je to zaloga za več življenj. Še bolj škandalozno pa je, če pomislim koliko dobrega bi s tem denarjem lahko naredili. Z zagotovostjo lahko rečem, da je bila cena za ljubezen predraga.

Večino od nas verjetno malo zanese, ko nam naš moški pred nos pomoli malo škatlico s prvim diamantom, ki smo ga prejele v življenju. Bom rekla, da je to do neke mere normalno, saj nam zaljubljenost zamegli um. Takoj naslednji dan pa brskamo po internetu in iščemo vse možnosti, ki nam jih ponuja naš potrošniški svet. In želimo si pokazati svetu koliko smo zaljubljeni, kaj nam ljubezen pomeni, kaj vse bi za ljubezen dali, kako opredeliti ljubezen, ki jo čutimo. S tem pa račun raste in rase. Zadeva pa je čisto preprosta. Če pogledamo zgodovino in najdražje poroke, lahko sklepamo le eno... Cene za ljubezen ni. Se še spomniš sanj o pravljični poroki? Bolj pomembno je, da se spomniš tistih metuljčov v trebuhu, tistih pogledov v trenutku sreče in nežnih dotikov. In nasmeha! In midva, ki ne marava šampanjca, zato nazdraviva z „štok kolo“. In ples do jutra. Kot da sva sama sredi plesišča in vse besede so odveč.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.