Cena za ljubezen
13. marec, 2018
Kako pripraviti seznam gostov
13. marec, 2018

Darila za naše najmlajše

Z veseljem sporočamo, da so od sedaj naprej v naši spletni trgovinici na voljo tudi knjigice avtorja Ivana Sivca. Poučne slikanice krasijo ilustracije Tine Švajger - ZapleTine.

Slikanica Petelinja drsalna šola je naslala v obdobju, ko je Tina Švajger zaključevala svojo aktivno kariero v umetnostem drsanju. Prav zato ji je ta slikanica ena izmed ljubših, saj jo spominja na lepa leta na ledu.

Knjigice so združene v zbirki Za vnuke in vnukinje.

Skozi prikupne ilustracije bodo vaši mladi bralci spoznavali svet petelina Pisani rep. Knjiga se zaključi s pomembnim navkom, ki bo lepa popotnica mlademu bralcu v življenju.

"KOLIKOR ZNAŠ, TOLIKO VELJAŠ!"

Morda kdo misli, da petelini ne znajo drsati. Pa to ne drži! Nekateri med njimi odlično obvladajo tako hitrostno kot umetnostno drsanje, petelin Pisani rep in njegove kokoške pa so nasploh spretne na še tako spolzkem ledu.

Več podrobnosti lahko najdete tukaj.

Avtor slikanic Ivan Sivec prav dobro pozna Tino - Zapletino. Predložil ji je besedilo za slikanico Zabava ne nebu, ki je dišala po domišliji. Z lahko je Tina oblake spremenila v kupe slastenga sladoleda, sladke smetane in mehke tortice. Tina je prava sladkosneda!

Prav v obdobju med pomladjo in poletjem, se na nebu največ dogaja. Vreme se hitro spremeni. Sedaj sije sonce, v naslednjem trenutku že grmi. S pomočjo slikanice Zabava na nebu boste na prisrčen način razložili vse pojave na nebu. Otroci bodo spoznavli vremenske pojave in na koncu prišli do pomembnega sporočila:

"SVET JE SAMO TAM LEP, KJER VLADATA MIR IN RED."

Na nebu se vsak dan dogajajo zanimive stvari. Sonce Balonce prijazno dremlje za oblaki, oblaček Siromaček v strahu spušča iz hlač dežne kaplice, strašna strela Strašnela razgraja med nebom in zemljo, da o burji Furji niti ne govorimo.

Več podrobnosti o slikanici Zabava na nebu najdete tukaj.

Pisatelj Ivan Sivec pomisli na prav vse svoje vnuke, ko se loti pisanja zgodbic za mlade bralce. Abeceda se potepa je nastala v času, ko sta njegova vnuka, Lana in Mark, začela odkrivati svet pisanja in branja. Domislil se je 25 različnih zgodbic za vsako črko v abecedi. Tako lahko vsi otroci počasi spoznavajo črke v naši abecedi, se zabavajo in učijo hkrati.

Komaj so se začele počitnice, že je črkam postalo neskončno dolgčas. Odločile so se, da zapustijo šolo in se odpravijo na potep. Odpeljale so se na morje, obiskale jezero, zavzele gorski vrh in se ustavile na podeželju. Kdo bi si bil mislil, da bodo črke tako spretno izrabljale svoje oblike in tako odkrito razkrivale svoj značaj?

Več podatkov o knjigi si lahko preberete tukaj.

Ste že kdaj slišali za ime Franceska? No, to ime vendarle ni tako pogosto. V resnici pa je čudovito in priprada prav posebni učiteljici. Ravno učiteljica Franceska je bila navdih za knjigico o Prstanih za princesko Francesko. Pisatelj Ivan Sivec je s svojimi besedami tako natančno opisal Francesko, da Tina - ZapleTina ni niti pomislila na to, da bo princeska Franceska tako zelo podobna učiteljici Franceski. To, kako sta si obe podobni, je ugotovila šele na svečani predstavitvi slikanice.

Ko je princeska Franceska dopolnila enaindvajset let, jo je njen oče, kralj Kristan, sklenil omožiti z najbogatejšim ženinom. Kraljestvo ni bilo v najboljšem stanju, pestile pa so ga tudi suša in pomanjkanje vode. Tako je kralj oznanil, da bo hčerko dal tistemu kraljeviču, ki bo imel največ zlata...

Knjiga ima nadvse pomembno sporočilo. Kljub današnjim materialističnim časom, so še ljudje, ki se zavedajo pomena, kaj so prave vrednote in koliko je vredno dobro srce.

Več podrobnosti o knjigi si preberite tukaj.

"Tam ob robu gozda trije palčki so doma..." se začne prvi verz slikanice Palček Volanček. Knjigica je namenjena tistim čisto malil poslušalcem. Kot da bi pisatelj Ivan Sivec slutil, da se bo njunima vnukoma pridružila še ena vnukinja. Tako je praktično v zibko vnukinje Maše položil dve pravljici v verzih. Melodični verzi so Tini - ZapleTini hitro sedli v uho, že ob risanju navihanih palčkov. In še danes jih zna na pamet!

Knjigici sta kartonki, zato jih boste z veseljem dali v roke malčku, saj jih bo trpežna knjigica spremljala še dolgo časa.