Predstavitev umetnice

Tina Švajger Sivec je umetnica, ki svojo ustvarjalnost izraža na več področjih.

Njene barvite, igrive in nadvse žive ilustracije krasijo precej otroških knjig, po katerih mladi bralci segajo tako navdušeno tudi zaradi vabljive ilustrirane notranjosti. Tina namreč vsakemu od knjižnih likov vdahne dušo, s čimer bralca v trenutku očara in še bolj pritegne k zgodbi.


Predstavitev blagovne znamke

Naj se ime ZapleTina prvi hip sliši še tako zapleteno, pa je v resnici zgodba o nastanku imena te blagovne znamke čisto preprosta. Pa čeprav je njenemu nastanku botrovalo prav prepletanje in zapletanje …

Tina je nekoč, tik pred odhodom na dopust, pozno v noč ustvarjala naročeni nakit za svoje stranke. Ko je svoje delo končala, je nakit položila v vrečko, da bi ga naslednji dan, preden bi odšla na morje, odnesla v lokal, kjer je bila zmenjena s svojimi strankami. A glej ga zlomka! Njen nežni, tako prefinjeni nakit, se je, ko ga je Tina položila drug na drugega, ponoči med sabo popolnoma prepletel. Ko je mlada umetnica zjutraj videla, kaj se je zgodilo, je bila vsa iz sebe. Takoj je šla popravljat škodo. Njen mož pa je zmešnjavo, ki je nastala, v šali komentiral takole: »Draga Tina, ti si res prava ZapleTina!

Ime, skovano iz njenega osebnega imena in samostalnika, ki ponazarja njeno strast – prepletanje drobnih žic, iz katerih ustvarja ob nizanju drobnih dodatkov božanski nakit –, je bilo Tini takoj na moč všeč!

In navidezno zapletena situacija je rodila novo blagovno znamko …

 
zapletina.eu zapletina.eu