Oblikovanje nakita za hrvaško glasbeno zvezdo
13. marec, 2018
Pravljični trenutek
13. marec, 2018

V biblijskih časih je modra (ne bela) obleka predstavljala čistost. Ženin in nevesta sta nosila moder pas na spodnjem delu poročne oprave (torej nekaj modrega). Grke povezujejo z belimi poročnimi oblekami. Uporabljali so bele halje, ki simbolizirajo mladost, veselje in čistost. Kljub vsemu pa bela poročna obleka ni bila vedno v modi. V srednjem veku pa je ponovno oživela belo poročno obleko Anne of Britanny leta 1499 kot simbol nedolžnosti. Danes pa je bela poročna obleka večna, ki pa se preliva v nežne pastelne odtenke. Tako bomo videli obleke v smetani barvi, barvi sivke, šampanjec barvi, kapučino barvi in podobmo.

Odtenki modre so precej raznovrstni. Prav vasaka nevesta lahko najde odtenek zase.

A nekaj modrega ostaja. Največkrat modro barvo omenimo pri poročni podvezici.

Podvezica izhaja iz antičnih običajev poroke. Podvezica je pomenila potrditev poroke. Priče so razkrile podvezico v znak potrditve, da se je poroka res zgodila. Sčasoma so ugotovili, da je to precejšen vdor v zasebnost, zato danes ženin sam, v dokaz poroke, vrže podvezico. To je eden najstarejših običajev na porokah.

Sodobna nevesta bo iskala nekaj modrega tudi drugje. Mala modra lasnica, modri uhančki, nekaj modrega v poročni verižici...Modrina v kodrih nevestine frizure ali pa modra roža v leseh, ki bo prevzela vso pozornost. To bo odočitev samozavestne neveste, ki kliče po samozaveti in trendu.

Bodite iskrivi in sledite vašim željam po edinstvenosti. Modra barva na poroki se lahko skriva prav povsod. Nadenite si modre čevlje namesto klasičnih. Naj bo to iskriva odločitev obeh.

V ZapleTini smo pripravili tudi poročna vabila, ki vam bodo modro nit vaše poroke povlekla skozi celotno poroko in zaključila z darilci za vaše svate.

Za vse ostalo pa se prepustite vaši domišljiji. Modro barvo lahko vklopite v vašo poroko z detajli ali pa je glavna barva vaše poroke...

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.