Mix & Mach zapestnice by ZapleTina
28. februar, 2018
Nekaj modrega
13. marec, 2018

Pripravljalo se je na prav posebno obletnico, 25 let glasbenega ustvarjanja Prifarskih muzikantov. V Cankarjev domu so nemudoma razprodali dva koncerta v počastitev srebrnega jubileja. Če bi se dalo, bi prišlo še več njihovih prijateljev in zvestih oboževalcev, ki cenijo njihovo glasbo in ohranjanje sloveske ljudske dediščine.

Na odru se je zvrstilo mnogo glasbenikov, med njimi tudi Vocabella, Sell out, Lado leskovar, Tjaša Žalik, Marija Ahačič Pollak, Čuki, Katarina Venturini, Zvonka Erce Homan, Žiga Bižal, Medart Pucelj, Plesni klub Jasmin, Miha Gorše, člani Big Banda Grosuplje in posebna gostja večera, presenečenja večera - Severina.

Koncert je bil čudovita fuzija različnih glasbenih zvrsti, ki so se harmonično prepletale skozi večer. Prava poslastica za glasbene navdušence iz celotne Slovenije. Občinstvo je nagradilo Prifarce z večkratnimi stoječimi ovacijami in bučnim aplavzom.

Le nekaj dni pred gala dogodkom je ZapleTino presenetil telefonski klic. Prifarski muzikantje so iskali prav posebno darilo za eno izmed njihovih gostij. V tančico skrivnostni zavit prvi pogovor ni dal vedeti za koga želijo darilo. Kasneje pa ni bilo več dvoma, za eno in edino divo glasbenih odrov, hrvaško pevko Severino.

Prifarci so ji želeli podariti unikaten kos nakita, ki ji bo pisan na kožo. ZapleTini pa so prepustili proste roke pri ustvarjanju in je lahko po svoji zamisli oblikovala tiaro, uhane in prstan.

Odločitev je bila jasna, da se uporabijo kristali Swarovski v zlatih in rdečih tonih. Strastne in zapeljive barve. Vse skupaj prepleteno v tipičnih "ZapleTina" oblikah. ZapleTino so neprestano srbeli prsti in posrebrene žičke po več ur ni spustila iz rok. Časa, da spelje celoten projekt je bilo le nekaj dni. Ustvarjanje se je zavlekllo tudi pozno v noč.

Uporabilo se je več kot 170 Swarovski kristalov in 200 steklenih perlic. Nastale pa so edinstvene unikatne kreacije, ki jih je ZapleTina s ponosom predala.

Priložnosti in izkušnje, oblikovati nakit za Severino, ZapleTina ne bo pozabila nikoli. Prifarcem pa se zahvaljujemo za izkazano zaupanje ter za nepozaben večer, ki so ga pričarali ob praznovanju 25 let. In ponosni smo, da je kanček prispevala tudi ZapleTina.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.