O ZAPLETINI

Predstavitev umetnice

Tino Švajger Sivec lepo predstavi prav njeno umetniško ime ZapleTina. Njeno ustvarjanje se prepleta med ilustracijo (otroške knjige, ZapleTina Angeli…), oblikovanjem nakita in ličenjem. Pri oblikovanju sledi lastni estetiki in ljubezni do ustvarjanja.

Predstavitev blagovne znamke »ZapleTina«

Naj se ime ZapleTina prvi hip sliši še tako zapleteno, pa je v resnici zgodba o nastanku imena te blagovne znamke čisto preprosta. Pa čeprav je njenemu nastanku botrovalo prav prepletanje in zapletanje …

Tina je nekoč, tik pred odhodom na dopust, pozno v noč ustvarjala naročeni nakit za svoje stranke. Ko je svoje delo končala, je nakit položila v vrečko, da bi ga naslednji dan, preden bi odšla na morje, odnesla v lokal, kjer je bila zmenjena s svojimi strankami. A glej ga zlomka! Njen nežni, tako prefinjeni nakit, se je, ko ga je Tina položila drug na drugega, ponoči med sabo popolnoma prepletel. Ko je mlada umetnica zjutraj videla, kaj se je zgodilo, je bila vsa iz sebe. Takoj je šla popravljat škodo. Njen mož pa je zmešnjavo, ki je nastala, v šali komentiral takole: »Draga Tina, ti si res prava ZapleTina!

Ime, skovano iz njenega osebnega imena in samostalnika, ki ponazarja njeno strast – prepletanje drobnih žic, iz katerih ustvarja ob nizanju drobnih dodatkov božanski nakit –, je bilo Tini takoj na moč všeč!

In navidezno zapletena situacija je rodila novo blagovno znamko …