Kdo sem?

Sem Tina Švajger Sivec,

ustvarjalka na večih področjih. Ilustartorka, ki je platno zamenjala za ženski obraz. In oblikovalka nakita, ki oblikuje iluzijo na ženskem obrazu.

Občutek za estetiko in vse lepo me spremlja že od nekdaj. Saj mi je tako rekoč v zibelko bilo položeno umetnostno drsanje, ki je zame najlepši šport. Drsanju nisem hvaležna le za vrhunske rezultate ampak tudi za razvoj umetniškega izražanja.

Navdušuje me modna ilustracija in risanje facechartov, ki so zame čisto svoj svet.

Moje vodilo pri ustvarjanju makeupa je...

Vsaka ženska je naravno lepa! Makeup naj poudari lepe poteze ženskega obraza, naj da kanček samozavesti in zavedanja, da smo čudovite!


Čeprav me je makup spremljal že nekaj časa me je življenje peljalo na profesionalno pot leta 2015, ko sem zaključila CARPUS makeup akademijo in postala strokovnjakinja za ličenje. Znanje sem nabirala od najboljših slovenskih strokovnjakinj: Jasne Oklešen, Romine Regvat, Maje Šušnjara in Martine Borščak.


Ker sem hrepenela po novem in dodatnem znanju sem se leto kasneje izpolnjevala še pod mentorstvom čudovite Martine Borščak in svoje delo nadaljevala kot njena asistentka v svetu mode. Ker se modni svet neprestano spreminja in s tem tudi makeup vedno in znova napreduje, se udeležujem različnih tečajev, kjer nadgrajujem svoje znanje in s tem rastem kot strokovnjakinja za ličenje. Ena takih izkušenj je tudi Carpusova delavnica ličenja z Emperatrizzom, kjer sem pod prste gledala našemu najboljšemu umetniku ličenja in se učila malih trikov velikih mojstrov.


Kot vizažistka sem se preizkusila pri snemanju modne fotografije, reklam, videospotov, fashion filmov in modnih revijah. Imela priložnost sodelovati z nekaterimi priznanimi fotografi kot so Mitja Božič, Matjaž Očko, Aleš Bravničar, Žiga Mihelčič, Damjan Dimic, Luka Svetic in drugi.


Pri mojem delu me najbolj izpopolnjuje delo z individualnimi strankami. Veselje in hvaležnost, ki jo občutim pri zadovoljni stranki je zame neprecenljivo. Zelo rada se posvetim eni stranki, ki se mi zaupa in se mi preda, da v njej najdem najlepše. Velikokrat se med nami stkejo tudi prijateljske vezi, kar si štejem v veliko čast, saj se take stranke rade vračajo k meni in pod moje prste. Prav zato imam še posebej rada neveste. Morda tudi zato, ker sem pet let vodila poročni salon in zelo dobro poznam vse kar zadeva poroko. Z veseljem prisluhnem vsaki podrobnosti, ki jo načrtuje nevesta. S skupnim sodelovanjem lahko ustvariva poročni videz, ki si ga želi moja nevesta.


Pri svojem delu sem videla bleščeče in hvaležne učke, ko sem strankam pokazala, kako se da poudariti lepo in skriti male pomanjkljivosti. Tako sem svoje znanje začela predajati naprej na individualnih tečajih ličenja in na skupinskih delavnicah. Taki dogodki so zame, kot strokovnjakinjo za ličenje priložnost da delim zavedanje ženskam, da smo lepe prav vse. Da se ne potrebujemo skrivati za velikimi plastmi makeupa, ki čisto spremenijo naš obraz. Da je pomembneje pravilna nega, čiščenje in zaščita naše kože. Od kar sem postala strokovnjakinja za ličenje je nega kože moja strast. Strmim k naravnemu videzu h kateremu močno pripomore pravilna nega kože. Vedno bolj pa v ospredje prihaja celostni pristop. To pa pomeni, da ni pomembno samo kaj daš nase, ampak tudi kaj daš vase. Tako so moje delavnice prava zakladnica za žensko dušo in telo.

  • zapletina.eu
  • zapletina.eu
  • zapletina.eu
  • zapletina.eu

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.