Pogoji poslovanja

POGOJI POSLOVANJA
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.zapletina.si določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).

Lastnik in upravitelj spletne trgovine www.zapletina.si je podjetje Slovenija danes.

Opredelitev pojmov:

ponudnik je spletna trgovina zapletina.si ;
uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem (uporabnik v spletni trgovini);
spletna trgovina je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku;
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ponudnika, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom.

PODATKI UPRAVLJALCA
ZapleTina, kozmetični salon, Tina Švajger Sivec s.p.
Slovenska cesta 26
1234 Mengeš
Matična številka: 9343121000
Davčna številka: 73649767

PRIJAVA
Z namenom hitrega in enostavnega nakupa, registracija v spletni trgovini www.zapletina.si ni potrebna. Vse potrebne podatke za dostavo in plačilo boste izpolnili ob oddaji naročila.

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije:

identiteto podjetja (ime in sedež podjetja);
kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);
bistvene značilnosti blaga oziroma storitev;
dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku);
pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave);
vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene;
način plačila in dostave;
časovno veljavnost ponudbe;
rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe.

POSTOPEK NAKUPA
Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in se odloči o načinu plačila (po povzetju ali s plačilom po predračunu na TRR – transakcijski račun), s klikom na ikono ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo. Spletna trgovina samodejno ustvari in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki). S tem je naročilo potrjeno, izdelki pa bodo poslani v najkrajšem možnem roku.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA
Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. Po Zakonu o varstvu potrošnikov (Ur. List RS, št. 98/2004, 126/07) v 1. odstavku 43. člena, ima potrošnik pravico pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 14-dneh od prejetja blaga, da odstopa od pogodbe ne, da bi navedel razlog za odstop, in sicer na kontaktno e-pošto:. info@zapletina.si blago pa vrniti v nadaljnjih 30-dneh po sporočilu o odstopu od nakupa.

V tem primeru kupec sam poravnava stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega artikla.
Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Če uporabnik vrača izdelek brez originalne embalaže ali je ta embalaža uničena oziroma če izdelek kaže znake uporabe, ki nakazujejo da je bil uporabljen dlje in pogosteje kot bi bilo potrebno, da se s preizkusom ugotovi vse njegove lastnosti, si pridržujemo pravico, da zaračunamo odškodnino, ki jo ocenimo z zapisnikom ob vračilu izdelka. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Denar vračamo na vaš transakcijski račun v najkrajšem možnem roku, po prejetju vrnjenih nepoškodovanih izdelkov na naš naslov. V primeru, da ne razpolagate s transakcijskim računom, vam denar vrnemo s poštno nakaznico.

VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK
Če je prišlo do poškodbe blaga med prevozom (zunanjost pošiljke), potem je nujno pošiljko TAKOJ reklamirati kurirju. Kurir bo na licu mesta sestavil reklamacijski zapisnik o poškodbi pošiljke. V pimeru skritih poškodb pošiljke pa je uporabnik dolžan pisno obvestiti dostavno službo v reklamacijskem roku 8 dni, šteto od dneva prejema pošiljke dalje s pogojem, da predhodno z nami skupno ugotovimo, da je poškodba po našem mnenju nastala izključno v času, ko je bila pošiljka v posesti dostave. Uporabniku priporočamo, da dostavljen paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti kurirja.

PLAČILO
V spletni trgovini ponudnik omogoča plačilo po povzetju, po predračunu na TRR

Naziv banke: NLB d.d.
TRR: SI56 0230 1392 9667 555
BIC: LJBASI2X

Uporabnik mora ponudnika obvestiti o odločitvi o načinu plačila. To stori skupaj z oddajo naročila, ki ga posreduje ponudniku.

Ob prejemu naročila in izbiri plačila po povzetju vam bomo na vašo e-pošto poslali potrdilo o prejemu naročila, nato sledi dobava v dogovorjenem roku. Kupnino za naročeni izdelek plačate dostavni službi ob dostavi naročenega izdelka. Plačilo dostavni službi ob prevzemu, je zaenkrat možno le z gotovino. Pri plačilu po povzetju velja cena izdelka, veljavna na dan naročila vključno s stroški plačila po povzetju.

Spletna trgovina www.zapletina.si bo vsa naročila z izbiro plačila po povzetju obravnavala kot končno in nepreklicno naročilo.

Če pa se odločite za izbiro plačila po predračunu, vam bomo na podlagi vašega naročila, v najkrajšem možnem času poslali predračun. Tako se izognete stroškom plačila po povzetju. Dokazilo o plačilu po predračunu nam pošljite na info@zapletina.si, saj so vsi predračuni do potrditve plačila zgolj informativne narave.

DOBAVNI ROK
Plačilo po povzetju:

za naročila, ki bodo prejeta med tednom (od ponedeljka do petka) do 12. ure, bodo pošiljke oddane še isti dan oziroma v največ 3 delovnih dneh. Za naročila, oddana v soboto ali nedeljo, bodo pošiljke odposlane v ponedeljek.

Plačilo po predračunu:

po prejemu plačila na naš TRR, bodo pošiljke oddane še isti dan oziroma v največ 3 delovnih dneh.

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 2-7 delovnih dni. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

DOSTAVA
Dostavo opravi dostavna služba na navedeni naslov v Sloveniji, lahko pa tudi ponudnik odvisno od količine prodanih izdelkov. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. Prevoz vselej plača naročnik izdelkov.

Ponudnik ni odgovoren za zamude s strani dostavne službe ali za poškodovanje embalaže. Možnost lastnega prevzema blaga. Svoja vprašanja nam pošljite na info@zapletina.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Cena dostave je 5,30Eur, ne glede na težo.Za vsa naročila nad 150,00 € je poštnina BREZPLAČNA!

VARNOST IN PRAVICA DO ZASEBNOSTI
Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Vse podatke, pridobljene preko spletne trgovine, ponudnik uporablja le za lastno uporabo in jih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Ponudnik podatkov, posredovanih s strani kupcev, ne bo razkrival tretjim osebam, temveč jih bo koristil le v namene lastne rabe, za infomiranje o ponudbi in novostih, itd. Podatke strank ponudnik hrani trajno in jih uporablja dokler stranka ne zahteva drugače. V primeru “vdora” v bazo oziroma v računalniški sistem ponudnik ne nosi odgovornosti na nastale posledice.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani podjetja ter v spletni trgovini. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik v spletni trgovini ne uspe popraviti podatkov. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah pričakujemo vaše sporočilo na info@zapletina.si ali po klasični pošti na naslov Slovenska 26, 1234 Mengeš.

Vrnjen izdelek pošljete z dostavno službo na lastne stroške na naslov: Slovenska 26, 1234 Mengeš. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega z naročnikom nismo izrecno dogovorili!

ARHIVIRANJE POGODB
Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju Slovenija danes.

REZERVACIJA TERMINA
Naročila sprejemamo na telefonsko številko 031/70-33-44 s klicem ali sporočilom na mail info@zapletina.si

ODPOVED TERMINA IN ZAMUDA
Stranke obveščamo, da lahko termin brezplačno odpovejo 24 ur pred naročenim terminom. V nasprotnem primeru ste dolžni poravnati 50 % vrednosti storitve.
V primeru, da na svoj termin stranka zamuja, se storitev časovno skrajša in zaračuna v celotni vrednosti.

NAČINI PLAČILA
Plačilo storitev je možno z gotovino in plačilnimi karticami. Storitev ali rezervacije se lahko poravnajo po predračunu.

DARILNI BONI
Nudimo možnost nakupa darilnih bonov v vrednosti (EUR) ali za želeno storitev. Bon je veljaven 1 leto od datuma nakupa in ga je mogoče koristiti za katerokoli storitev iz naše ponudbe. Darilni bon lahko naročite po telefonu, nudimo možnost dostave po pošti ob plačilu predračuna. Stroške poštnine ob nakupu bona nad 150 EUR vam ne zaračunavamo. Darilni bon vam v pdf obliki lahko pošljemo tudi po mailu.

KONTAKT
Naziv podjetja: ZAPLETINA kozmetični salon, Tina Švajger Sivec s.p.

Naslov podjetja: Slovenska 26, 1234 Mengeš

Davčna številka: 73649767

Telefon: 031/70-33-44

E-naslov: info@zapletina.si

Pomoč in informacije/delovni čas: delovniki med 8-16

 

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.