Kirurška ali nekirurška liposukcija?

Mastna koža na obrazu
Mastna koža na obrazu je lahko vir zadrege
30. marca, 2022
Nega kože okoli oči
Nega kože okoli oči za bolj mladosten videz
25. aprila, 2022
liposukcija

Poletje se bliža s svetlobno hitrostjo in spet bo čas za kopalke. Vsak si želi izgledati kar najbolje, včasih pa niti vse diete in telovadba niso dovolj, da bi dosegli idealne rezultate. Da ne bo pomote, primerna prehrana in redna vadba sta poglavitna pogoja za spremembo videza telesa, vseeno pa se z leti težje znebimo odvečne maščobe na določenih predelih telesa, kot so stegna, zadnjica in trebuh. Na teh predelih je najbolj opazen tudi celulit, ki je prisoten pri večini žensk. Vse več žensk (pa tudi moških), se zato odloča za različne kirurške posege, ki pomagajo pri preoblikovanju telesa in liposukcija je med temi še vedno najbolj priljubljena.

liposukcija

Kaj sploh je liposukcija?

Liposukcija je kirurško odstranjevanje odvečne maščobe. Liposukcijo se lahko opravi prav na vsakem delu telesa, od rok, trebuha in stegen. Z njeno pomočjo se odstranijo maščobne zaloge in zmanjša se videz celulita. Liposukcija je priporočljiv postopek za vse, ki so sicer aktivni in skrbijo za svoje telo, vendar se jim zaradi genetike, staranja ali nosečnosti ne uspe znebiti še tistih zadnjih centimetrov, da bi prišli do idealnih rezultatov. Liposukcija bo uspešna, če bo pacient tudi po operaciji skrbel za svoje telo. Sicer je res, da so rezultati takoj opazni, vendar če oseba ne pazi, se lahko težave ponovijo in poseg bo spet potreben.

Čeprav so generalno pri liposukciji rezultati hitro opazni, obstajajo razlogi, zakaj se nekateri kljub težavam ne odločijo zanjo. To je operacija, ki poteka pod anestezijo, kar je naporno za telo. Potreben je tudi določen čas za okrevanje. Za tiste, ki niso pristaši operacij, pa obstaja tudi alternativna nekirurška liposukcija, ki prav tako prinaša vidne in zadovoljujoče rezultate.

Nekirurška liposukcija LPG

Tretma, s katerim se izvaja nekirurška liposukcija, se imenuje LPG. S to metodo se, tako kot pri klasični liposukciji, obravnava predele telesa, kjer se oseba ne more znebiti odvečne maščobe. Z razliko od kirurške liposukcije je LPG nekirurški postopek, kar pomeni, da za rezultate ni treba pod nož. Seveda to pomeni, da rezultati ne bodo takojšnji, kot bi bili pri klasični liposukciji, vseeno pa so po koncu terapije rezultati opazni. LPG namreč s svojo tehnologijo prodre v notranjost kože in spodbudi metabolizem maščobnih celic. Te se začnejo topiti in rezultat je bolj mehka in napeta koža z manj celulita, poleg tega pa se zaradi topljenja maščobnih celih zmanjša tudi obseg ciljnega predela telesa.

LPG je primeren za vse, ki sicer živijo zdravo in se redno gibajo, vendar se jim zaradi različnih razlogov ne uspe znebiti maščobnih oblog na določenih predelih telesa. Za tiste, ki želijo vidne rezultate, je priporočljiv obisk vsaj 12 terapij, seveda pa je od posameznika oz. posameznice odvisno, kako bo terapija potekala. Treba se je zavedati, da LPG ni magični proces, kjer bodo čez noč vidni rezultati. Načeloma se po četrtem tretmaju že opazijo prve spremembe, je pa res, da je vsako telo in način življenja drugačen, zato bodo nekateri za vidne rezultate potrebovali manj, drugi pa več terapij. Po opravljenem tretmaju so priporočljive tudi mesečne terapije za ohranjanje rezultatov, da boste še dolgo zadovoljni s svojim preoblikovanim telesom.

Kako poteka LPG?

Nekirurška liposukcija z LPG tehnologijo se začne s posvetom stranke in certificiranega strokovnjaka za LPG. Pomembna je odkritost glede želj stranke in realnih pričakovanj po končanem tretmaju. Določijo se ciljni predeli, na katere se bo strokovnjak osredotočil med tretmaji. Rešujejo se predeli zadnjice, stegen in trebuha, prav tako pa tudi rok, hrbta in spodnjega dela nog. LPG je primeren tako za ženske kot moške in čeprav so ženske bolj pogoste stranke, se vse več moških odloča za nekirurško oblikovanje telesa.

Pred začetkom tretmaja si oseba obleče bodi iz fine tkanine, ki omogoča lažje izvajanje tretmaja. Zaradi higienskih razlogov ima vsaka stranka svoj bodi, ki se ga hrani v salonu. Sama nekirurška liposukcija LPG ni boleč postopek. Mnogi LPG tretma celo primerjajo z masažo, zato je to tudi odličen način za sproščanje. S posebno oblikovano glavo se masira po kritičnih predelih in na ta način se stimulira vezivno tkivo, ki pospeši metabolizem maščobnih celic ter začne proizvajati kolagen in elastin. Vaša koža bo takoj po tretmaju bolj mehka in napeta, kasneje pa se bo spremenil tudi delež maščobe. Za boljši nadzor nad rezultati je priporočljiva evidenca tudi v obliki fotografij.

V kozmetičnem salonu ZapleTina se zavedamo, da odločitev za katerikoli program za oblikovanje telesa ni lahka naloga. Zato vas vabimo na brezplačno konzultacijo, kjer vam bomo z veseljem odgovorili za vsa vaša vprašanja. Z vami bomo naredili individualni program za oblikovanje telesa, ki bo najboljši za rešitev vaših težav in dosego najboljših rezultatov.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.