Moj pogled na makeup trende

Inspiracija v pastelnih barvah
28. februarja, 2018
Zakaj se naročiti na probni makeup pred poroko?
24. marca, 2018

“Nič ne naredi ženske bolj samozavestne od prepričanja, da je čudovita!” Nekaj podobnega je trdila že brezčasna lepotica Sofia Loren. Italijanska igralka katere izgled je bil in je še danes ikoničen in večen.

Lepotica je kreirala lepotne trende, jih razvijala in prilagajala skozi čas z edinstvenim občutkom. Ohranjala je “image” zapeljive ženske. To je dosegala z zavedanjem in skrbnostjo, ki jo premorejo redke. Hkrati pa je dajala občutek, da se ne žene za ideali in vse dosega s prirojeno lahkotnostjo. Kot da ji je vse dano. V njej je zaznati notranjo samozavest, ki se izraža tudi navzven.

 

 

 

Dandanes je makeup v  razcvetu in prinaša ogromne količine dobička kozmetični in lepotni industriji. Vsak dan na tržišče pride veliko novih kozmetičnih produktov, ki nam dajejo neštete možnosti uporabe in hkrati neštete možnosti za nastanek novih trendov.

 

Če za trenutek postanem in se ozrem okoli sebe, na ulici vidim rosno mlada dekleta, ki do najmanjše potankosti sledijo “instamakeup-u” in trendom, ki so na momente že bizarni. Vsak dan sem bombandirana s strani instagrama in facebooka s slikami “prej in potem”. Razlike pa so tako potencirane, da te osebe nikoli ne bi prepoznala. OK, si rečem. Pri toliki količini informacij in slik, ki jih dnevno vidimo, se ustavimo le še pri tistih, ki šokirajo. To je njihov namen. Da izstopajo! Če pa še izstopajo pa še ne pomeni, da se jih je potrebno držati. Potrebno je ločiti “seme od plevela” s čimer imam sama največ dela. Prav vsak makeup pa ima svoje mesto! Tudi ekstremni. Taki makeup-i sodijo v revije, reklame, na modno pisto, pred kamere, teater… Ampak ne! To danes punce nosijo prav vsak dan. In prav vse so si med seboj podobne. Moja kolegica Martina jim pravi, da so kloni. Jaz na to gledam kot na modo. Pojavlja se “fast-food” moda in pojavlja se “fast-food” makeup. Trendi, ki nas globalno zajamejo. In kar na enkrat imajo vse punce debele kvadratne obrvi, našobljene in zabuhle ustnice in plasti pudra, da niti ena sama pora na obrazu ne more dihati. Ah, kaj naj rečem? Okusi so pač različni. Upam le, da vse te punce tako temeljito, kot nanašajo vse plasti ličil, tudi odstranjujejo:) Ampak to je že druga tema.

 

O tem močnem ličenju, ki čisto spremeni naravne poteze obraza, sem govorila tudi s svojimi kolegicami. Debata je zelo zanimiva, saj so mnenja precej različna. Nekatere so za bolj naravni makeup, spet druge za močan makeup. Priznati pa je treba, da je tudi ekstremen makeup del našega posla.

 

Razmišljanje o tem, kako se mlade punce ličijo me  pripelje v mojo rano mladost. Z veseljem sem opazovala dnevno rutino moje mami. Male barvne škatlice, ki jih je zlagala in odlagala na polico v kopalnici. Spremljala sem njene poteze in skrbno nanašanje ličil. Zdela se mi je tako lepa! Še več pa sem se naučila od moje starejše sestre, kjer se je učenje ličenja šele zares začelo. Zelo kmalu je razvila svoj stil, ki je bil… no ja… eno njeno obdobje. Bil je precej udaren. Danes to prizna tudi ona. Takrat pa se je sama sebi zdela čudovita in prav nihče je ni mogel ustaviti pred tem, da si ni nanesla zelen svinčnik, ki je bil včasih tudi moder, na celo zgornjo veko ali pa da si je ustnice obrobila s temno rjavim svinčnikom, čez pa nanesla skoraj belo šminko. To je bilo takrat pač moderno. In danes ni nič drugače! Le da je makeup še bolj dostopen prav vsaki punci. So pač v takem obdobju, ki bo tudi minil. Ali pa se bo spremenilo. Današnja generacija živi v drugačni realnosti. Živijo v času facebooka, instagrama in drugih socialnih omrežij, ki precej narekujejo njihova življenja in ga hkrati tudi soustvarjajo. Razumem in sprejemam!

 

Makeup je  postal orodje ali če želite orožje. Že sem videla moč, ki jo da  na primer rdeča šminka. Ličenje je lahko način izražanja. Lahko poudari ali zakrije.  Poudari notranjo lepoto ali zakrije pomanjkljivosti. Vprašanje, zakaj ga uporabljamo, si mora zastaviti vsak zase. Bom pa vedno opazila razliko med punco, ki se skriva za makeupom in med punco, ki se zaveda svojih dobrih potez in jih poudari. Samozavest, ki izhaja iz prepričanja, da smo čudovite je vse! Zato naj makeup ne bo maska, ki jo nosimo vsak dan ampak kanček dodatne samozavesti.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.