Ali obstaja pravilo kam nanašati rdečilo za lica?

Lep obraz
9. novembra, 2018
Rezervacija poročnega ličenja 2021
14. oktobra, 2020

Uf, pravila! Nihče jih pretirano ne mara. Ker če obstaja pravilo, potem to pomeni, da obstajajo tudi napake. Kar mene takoj naredi malo nervozno. Pri makeupu, na srečo, so meje med pravilnim in nepravilnim zelo zabrisane. Veliko je odvisno od osebnega stila in od okusa. Makeup se konstantno spreminja, kar je moderno danes, je jutri že pase. Še posebej v modni industriji. Pri modnem makeupu pa pravil sploh ni! V modi se vedno išče nekaj novega, nekaj drugačnega, še nevidenega.

Pri individualnih strankah, ki si želijo makeup uporabljati za vsakodnevno življenje, pa eno tako nepisano pravilo vedno pride prav. To je osnova na katero se lahko opreš, če imaš rada pravila ali če se še ne znajdeš najbolje z makeupom in ne veš kje bi začela. Prilagodi si ga lahko vsaka ženska po svoje, glede na to, kaj ji je všeč. To pa je zame najlepše pri makeupu. Izraziti sebe in biti to kar si, ne glede na pravila.

Najprej se postavi pred ogledalo. Lase si spni, da bo tvoj obraz v celoti viden. Z obema rokama se dotakni spodnjega dela ušes, tik nad samo mečico ušesa. Sedaj pa dlani za kak centimeter premakni proti proti rob obraza. Tukaj boš začutila, če odpreš in zapreš usta, kako se spodnja čeljustna kost stika z zgornjo. To je točka, kjer se začne tvoja ličnica. Sedaj si poizkušaj predstavljati navidezno linijo, ki poteka od začetka ličnice do kotička tvojih ustnic. Druga navidezna linija pa poteka navpično navzdol od zunanjega kotička tvojega očesa. Si lahko predstavljaš kje se ti dve liniji sekata? Na preseku linij naj bi nanašala rdečilo za lica.
To naredi zelo nežno. Z velikim puhastim čopičem potapkaj senčilo. Čopič otresi, sicer se ti bo na kožo nabralo preveč odvečnega rdečila. S čopičem na nežno pobožaj predel, kjer se obe navidezni liniji srečata. Poizkušaj doseči puhast učinek, kjer je največ barve skoncentrirane v centru te točke in se nato postopoma razprši v nevidno.
In sedaj pride ampak! Ampak eno je teorija drugo pa praksa. V praksi so naši obrazi zelo različni. Za nanašanje rdečila presodi ali je tvoj obraz ozek ali širok. Če imaš ozek obraz, si boš želela nanesti rdečilo bolj proti sredini ličnice. Če pa je tvoj obraz širok, rdečilo nanesi bolj proti robu obraza, saj bo tak nanos optično zožal tvoj obraz.
Nanašanje rdečila visoko na rob ličnice zelo rada naredim tudi nekaterim ženska z zrelo kožo, saj deluje kot lifting obraza. Obraz pa izpade svež in spočit.

Za svež videz vsekakor priporočam, da se poigraš s kremnimi rdečili, kar je v zadnjem času vse bolj popularen način nanašanja rdečila. Trenuten trend v ličenju je lepa, sijoča in zdrava koža, kar boste v angleščini zasledile kot „DEWY SKIN“. Ta trend pusti koži, da ohrani naravni sijaj in vlago ali pa s kozmetičnimi produkti ustvarimo tak videz. Zraven ne sodi pretirano matirana koža s suhimi senčili. Za tak videz lahko uporabiš kar svojo šminko. S prsti jo nanesi na želeni predel in jo zabriši, da rob ne bo viden.

Če tega še nisi poizkusila, boš morda ugotovila, da je nanašanje kremnih rdečil s prsti celo lažje, kot nanašanje suhih senčil s čopičem.

Zdaj pa le pogumno preveri ali pravilo nanašanja rdečila velja zate. Morda je čas za spremembo. Včasih mala sprememba naredi veliko razliko.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.